Misschien zijn er maar 7 vragen om het leven te beschrijven. Of in ieder geval een poging daartoe. Vragen die beginnen bij de geboorte en doorgaan tot de dood. Alles daartussen wordt besproken. Bevraagd. Omgedraaid. Bekeken en beoordeeld. Beleefd en geleefd.


In deze reeks neemt Ron Van Es (School for Purpose Leadership) en zijn 7 gasten je mee aan de hand van 7 vragen. 

Wat zijn die 7 Vragen dan? 

Hoe ervaar jij stilte? Wat vertelt compassie jou? Wat laat je na voor je achterkleinkinderen? Welke sporen die jij hebt afgelegd laten jouw verhaal zien? Welke momenten gaven jou je intense blijdschap (terug)? Welk vraagteken zal er misschien bij jouw verhaal gezet worden aan het eind? Waar wil je opnieuw geboren worden?

De 7 afleveringen

Over geboorte

Voor deze aflevering nodigde Ron Van Es Babette van der Wijst uit. Zij noemt zichzelf ‘bedrijfssjamaan’. Met vragen als 'Ben je blij waar je geboren bent, of had je liever ergens anders geboren willen worden?' 

Over blijdschap

Mirjam Groenendijk vertelt: 'mijn antwoord zal je mogelijk verrassen, of misschien ook wel niet; de grootste blijdschap heb ik gevoeld in de donkerste tijden.'

Over sporen

Ron Van Es vroeg Bard Papegaaij om het gesprek aan te gaan over zijn sporen en hoe hij dat heeft ervaren in zijn tweede vaderland, Australië. Ook de verhalen van de Aboriginals kwamen natuurlijk langs.  

Over stilte

Centraal staat Menno Stom. En wat ook mooi is, Menno maakt prachtige liedjes waar je hier ook kan mee kennismaken. 

Over nalaten

Samen met Jelle van Baardewijk keek Ron naar het idee dat we zo graag iets willen nalaten. Een betere wereld misschien, voor onze kleinkinderen. Een nogal arrogante gedachte vertelde Jelle. 

Over compassie

Met Nienke van Straten, social designer, maar eigenlijk met iedereen in deze serie dacht Ron na over compassie. Waar zit compassie in je werk en  heb je ook compassie met jezelf? 

Over dood

De afsluiter van de serie, Mark Woerde, zeer actief met bijzondere projecten die sociale kwesties in een ander licht zetten. Maar hoe denkt hij over de dood, zijn dood dan?