Het Innerlijk Behang

Thomas Moran

In deze aflevering nemen we je mee in het schilderij van Thomas Moran, Forest Scene. Leven vanuit een onvervulbaar verlangen naar schoonheid, echtheid... daar kunnen wij ons ook wel in vinden.

Mark Rothko

Grijs, Oranje op kastanjebruin, nr. 8. Het thema van deze aflevering is stilte. In stilte zoeken we. In stilte vinden we onszelf. En soms raken we onszelf kwijt. Om daarna weer gevonden te worden.

James Ensor

We zien een juichende menigte, een fanfare en een hele bonte stoet met maskers. Het schilderij werkt nog steeds na al die jaren als een spiegel voor ons. Durf je jezelf te laten zien? Kan je masker af? Ben je een volger van anderen of kun je je eigen pad kiezen?

De huilende jongen

Het schilderij waar we het hier over hebben is het ‘jongetje met traan’. Misschien vraagt deze huilende jongen je wel om jezelf zichtbaar te maken. Zichtbaar in je eigen verdriet en pijn.

Shaun Tan

Zoals alle grote dingen zijn The Lost Thing, de dingen die verloren lijken. De dingen die niet meegaan met de stroom, met de groep die voortschuifelt. Herken je daar zelf iets van? Dat zoeken naar je eigen plaats in een groter geheel?

Stefan Vanfleteren

Dit keer geen schilderij maar een prachtige foto van de Belgische fotograaf Stephan van Fleteren. Hij neem deze tijdens zijn 'Corona Walks'. Wandel je mee?

Frank Bowling

Een heel kleurrijk en bijzonder doek van 2,75 meter bij 3,25 meter. Daarna verdwijnt het. Pas na 42 jaar komt het weer te voorschijn. De maker was het compleet vergeten. Het grote vergeten. De mensen die verdwenen. Soms nog hier, maar buiten het begrip van elkaar.

Grayson Perry

Lang ­geleden zag Grayson Perry een hele oude Middeleeuwse kaart. Hij was erdoor gefascineerd. Die kaart die hij zag is ook eerder een spirituele dan een geografische kaart. Dat zette hem aan om zelf ook dergelijke kaarten en plattegronden te gaan maken.