Wat is de betekenis?

De poscastserie waar Ron van Es zich afvraagt wat de betekenis is van de betekeniseconomie. De start van deze serie is het boek 'Anders Verder' waar hij de eindredacteur van was en dat in mei 2020 uitkwam.

Deze serie werd gemaakt in samenwerking en opdracht van Purpose Day

De podcastreeks 'Wat is de betekenis?'

Wat is de betekenis?

De podcast waarin  Ron van Es onderzoekt wat de betekenis is van betekeniseconomie. Of ook wel purpose economy genoemd. Eigenlijk onderzoek ik de manier waarop we als samenleving, als wereld omgaan met de situatie waar we nu in verzeild zijn geraakt. Waarom zijn we hier? Wat is er gaande? Hoe gaan we vanaf nu anders verder?

Kijk eens in de spiegel

Het idee van dat wat nu betekeniseconomie is gaan heten, is niets meer, maar ook niet minder dan de vragen zoals: Wat is mijn betekenis voor samenleving, voor mijn omgeving? En dan gaat het altijd eerst over welzijn in plaats van welvaart. Betekeniseconomie begint simpelweg altijd met die Gulden Regel, de regel die stelt dat wat jij graag wilt dat mensen doen aan jou, jij ook doet bij anderen.

Over het spel

Spel, speler, plaats. Drie coördinatiepunten van het leven. Als spel vervangen wordt door leven, en speler als mens, wat is dan jouw plaats als mens in dit leven?

Als spel vervangen wordt door werk, en speler als werknemer, wat is dan jouw plaats in dat werk als werknemer? Als spel vervangen wordt door economie, en speler als consument, wat is dan jouw plaats als consument in de economie?